Botrány Pásztón, Dömsödi Gábor fejét követeli a Fidesz - videó

2018. április 16. 07:40

A pásztói képviselő-testület március végén elmaradt ülését április 12-én pótolták be. Farkas Attila, volt fideszes alpolgármester, önkormányzati képviselő azt javasolta Dömsödi Gábornak, hogy mondjon le polgármesteri tisztségéről.

– A legutóbbi ülésen kétszer is elmondta a polgármester, hogy annyira megromlott a viszonya a testület tagjaival, hogy nem kíván későbbiekben együtt dolgozni velünk, bár tavaly még úgy nyilatkozott, hogy korrekt az együttműködés a tagokkal. A polgármester döntése függvényében a testület a későbbiekben kialakít majd egy álláspontot – közölte a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő nool.hu-nak Farkas Attila.

Hozzátetette: ezután felállt mind a hét képviselő és otthagyták az ülést. A felvetésre április 26-ig várnak választ Dömsödi Gábortól, aki a helyi televíziónak úgy fogalmazott: „nem fogok lemondani, és nem azért, mert azt gondolom, hogy tartható ez a helyzet, hanem azért nem, mert Pásztó megérdemli, hogy egyszerre válasszon új polgármestert és új képviselő testületet. Ezt pedig csakúgy lehet megtenni, hogyha a tisztelt képviselő testület is lemond, kockáztatva azt, hogy vagy újra választják őket, vagy nem.”

Farkas Attila azután mondott le alpolgármesteri tisztségéről, hogy Dömsödi Gábor bejelentette, az LMP színeiben indul az április 8-i országgyűlési választáson. Farkas akkor egy Dömsödinek címzett levélben azt írta: „sajnos az ön viselkedése, kirohanásai, folyamatos kormányellenes hangulatkeltése és nyilatkozatai miatt az elmúlt 3,5 évben sem volt egyszerű önnel együtt dolgozni, de mióta bejelentette, hogy feladja függetlenségét, és LMP-színekben indul az országgyűlési választásokon, a stílusa szinte elviselhetetlenné vált”. 

Szerző: Márkus