Czeglédy ügyben újabb három személy előzetes letartóztatását kezdeményezik

2018. május 16. 10:03

A Csongrád Megyei Főügyészség a mai napon indítványt tett a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója felé, hogy a Dr. Czeglédy Csaba és társai ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt indult ügyben újabb három személy előzetes letartóztatását rendelje el.

A NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóság Csongrád Megyei Vizsgálati Osztálya előtt folyamatban levő büntetőeljárásban a hétfői napon négy személy őrizetbe vételét rendelte el a nyomozó hatóság többek között a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán.

 Az őrizetbe vételt követő kihallgatások után, a nyomozó hatóság előterjesztésére három személy előzetes letartóztatását indítványozta a Csongrád Megyei Főügyészség - írja a délmagyar.hu.

Valamennyien a szombathelyi székhelyű Humán Operátor Zrt. alkalmazottai voltak és valamennyien az iskolaszövetkezetek tényleges irányításában is részt vettek, amellyel összefüggésben általános forgalmi adó adónemben, valamint a munkáltatáshoz kapcsolódó közterhek tekintetében mintegy 6.253.000.000.-Ft vagyoni hátrányt okoztak az állami költségvetésnek. Mindhárom gyanúsított a megalapozott gyanú szerint a 2011. és 2017. év közötti időszakban nyújtott segítséget a bűnszervezet bűncselekményt megvalósító magatartásához.

A  megalapozott gyanún túlmenően az eljárás meghiúsításának a veszélye, valamint a szökés, elrejtőzés veszélye is fennáll, ezért indítványozta az ügyészség, hogy egy hónapra rendeljék el vonatkozásukban az előzetes letartóztatást.

Forrás: Délmagyar