De most legyen bennünk jó kedv - mondta Lezsák Sándor egy ravatalozó átadásakor

2017. December. 12. 14:45

Új ravatalozót avattak Kiskunfélegyházán, az úgynevezett Alsótemetőben.

A mintegy 300 millió forintból készült ravatalozó terveit Boros Pál Ybl-díjas építész készítette.

Az önkormányzat megadta a módját a felavatásának, maga Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, az országgyűlés alelnöke mondott beszédet - számolt be a Petőfi Népe.

- A ravatalozó sajátos, utolsó, kikerülhetetlen állomása a földi életnek, az embereknek kijáró tiszteletadás utolsó helyszíne. Amikor családtagjaink, barátaink közül elveszítünk valakit, mindig arra törekszünk, hogy méltó búcsút vegyünk tőle - mondta a fideszes politikus.

A honatya beszédében részletezte is a ravatalozót.

- Az új épület a hozzá tartozó térkövezettel, bekötőúttal, közvilágítással, parkolóva, kerítéssel, parkosítással együtt megteremti a végső búcsú ünnepélyes ünnepélyes helyszínét. Az épületben két ravatalozóteret alakítottak ki, amelyből az egyik nagyobb létszámú temetések megtartására is alkalmas. Az új ravatalozó átadásával nem fejeződnek be a munkálatok. A jövőbeni tervek között szerepel a második ütemként a temető körbekerítése, egy főkapu és egy portaépület megépítése.

- Úgy gondolom, hogy van okunk az örömre, mert méltó helyszínt teremtett az önkormányzat a halottak búcsúztatására. Lesz itt elég könny, fájdalom, keserűség a jövőben. De most legyen bennünk jó kedv, merthogy elkészült ez a ravatalozó - mondta zárszavában a politikus.
Forrás: Petőfi Népe