Drága Miniszterelnök Úr, köszönjük ezt a csodálatos megnyitót!

2017. July. 15. 12:45

Soha senki nem adott a magyaroknak még akkora élményt, mint Ön, Miniszterelnök Úr! Maga a látvány, amit a vizes vébé megnyitója nyújtott, egyszerűen fenomenális volt. Az a sok remek koreográfia, és az a tökéletes összhang, amit láthattunk, ámulatba ejtő volt. Utólag bánhatja a sok nemzetközi tévécsatorna, hogy nem közvetítette.

Érzelmekben is bővelkedett a show-műsor. A történelmi áttekintés mellett húzhattunk egyet a magyarok híres humorkulacsából, majd egy váratlan fordulatot követően, már az egereket itattuk. Sokat kacaghattunk Áder János köztársasági elnök úr rendkívüli humorán, és kicsordult a könnyünk, mikor a FINA elnöke szinte tiszteletbeli magyarként érintette meg a szívünket.

Azt gondolom, ezek után nem szabad foglalkozni a fanyalgókkal. Meg sem kell hallani azokat a véleményeket, amelyek azt próbálják sugallni, hogy túl sokba kerül ez a sportesemény. Hiszen kerülhetett volna a duplájába is, ha nem tanúsítanak önfegyelmet a költségek kalkulálásakor az ország vezetői. Az, hogy a tervezett 30 milliárd helyett 150 lett a vége, teljesen természetes. Hiszen a mondás is azt tartja: evés közben jön meg az étvágy.

Különben is, ennél nem létezik jobb országimázs. Hiszen most mindenki úgy tekint ránk, mint a legfejlettebb, leggazdagabb nyugati országokra, ugyanis ilyen büdzséből még nem rendeztek vébét. Mi legalább meg tudtuk mutatni, hogy egy kisebb város éves költségvetésének megfelelő összeget sem sajnálunk a megnyitóra. Csak halkan jegyzem meg: volt korábban olyan ország, amely átszámítva összesen nyolc milliárd forintnak megfelelő összegért rendezte meg a vébét. Hát, mennyire zsugori az ilyen?!

Mi igenis megmutattuk, milyen a magyar virtus. A siker érdekében bedobtuk a legmodernebb fénytechnikát. És látta azt a sok boldog, mosolygós gyermekarcot? Azokat a sugárzó tekinteteket? Már ezért megérte. A közönség soraiban helyet foglaló gyerekeknek volt a legnagyobb élmény ez az ünnepség. Egy pillanatra még azt is elfelejtették, hogy éhesek.

A sztárfellépőről csak áradozni tudok, remek választás volt. Hihetetlen volt, ahogy küzdött. Egy-két percre még a mikrofonját is lenémíttatta, hogy megmutassa, milyen erős hangja van.

Miniszterelnök Úr!

Egyszóval fantasztikusan szórakoztunk. Sosem fogjuk elfelejteni, amit Öntől kaptunk. Mindig emlékezni fogunk mosolygós arcára, ahogy a megnyitón állta a celebeknek kijáró figyelmet a kamerák kereszttüzében. Cserébe valahogy kibírjuk ezt a két hetet, amíg nem látjuk az utcákon a már jól megszokott plakátjainkat. Persze a verseny ideje alatt is résen kell lennünk, nehogy a nemzetközi úszószövetség és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság jóvoltából lehetőséget kapó menekültválogatott érmeket nyerjen...
Szerző: Jász Zoltán