Elbukott a Tarlós-terv

2018. június 13. 14:52

A római parti gát legnagyobb akadálya maga a főpolgármester volt az elmúlt nyolc évben, a mai közgyűlési döntés pedig végleg gátat vetett a Tarlós-féle tervnek.

Ezt Horváth Csaba közölte a Sztárklikkel azután, hogy a fővárosi közgyűlés leszavazta a római parti mobilgát Tarlós-féle koncepció szerinti terveit. A szocialista politikus szerint hiába erőltette hivatalba lépése, vagyis 2010 óta a főpolgármester, hogy a partélen épüljön meg a fő védvonal, „nyolc év alatt nem sikerült egy olyan grémiumot felkérni, amely alátámasztotta volna, hogy ez egy életképes koncepció” – mondta, pedig sok millió forintot elköltött erre a Főpolgármesteri Hivatal.

A vita a mai döntés után már arról megy, hogy ha nem a parton, akkor hol legyen a védvonal. Ha a jelenlegi irány marad, azaz egy, a kerítés nyomvonalát cikkcakkban követő gát a terv, akkor egészen biztos, hogy Tarlós ciklusában nemhogy befejezni, de elkezdeni sem sikerül az építést – tette hozzá az MSZP-s városatya.

Horváth Csaba a Lánchíd felújításának ügyében sem tudott jó hírrel szolgálni: a rendkívül lerobbant állapotba került átkelő kapcsán továbbra is a mosolypropaganda megy a Fidesz részéről, vagyis a döntéshozók megpróbálnak úgy tenni, mintha minden rendben lenne – mondta. Ez azt jelenti, hogy ha minden így marad, reálisan 5-6 éven belül Budapest nem számíthat a híd és a „hozzá tartozó” váralagút felújítására.

Pedig a Tarlósék által felkért szakértők szerint sem szabad változatlanul hagyni a hidat, mert például a járda padlólemezei mára olyan állapotba kerültek, hogy „le lehet köztük köpni a Dunába” – állítja a szocialista képviselő.

Szerző: Nagy András