Elmaradt a "Havas Henrik-ügy" tárgyalása

2017. december 18. 06:49

Mint ismeretes, Havas Henriket idén tavasszal választották önkormányzati képviselővé Kisorosziban. A nevéhez fűződő zaklatási ügy kirobbanását követően felmerült, hogy a képviselő-testület is foglalkozik a kérdéssel. A csütörtök estére kitűzött ülés azonban elmaradt.

Havas Henrik zaklatási ügyével foglalkozott volna Kisoroszi önkormányzata is, ahol az ismert televíziós személyiség tavasz óta képviselőként is tevékenykedik.

Az ülés azonban elmaradt, annak okáról Molnár Csaba polgármester tájékoztatta a Blikket:

A 2017. december 14-én 18 órára a "Havas Henrik-ügy" napirenddel meghirdetett nyílt képviselő-testületi ülést nem tartjuk meg. A mostanra kialakult helyzet, illetve az adott körülmények miatt úgy ítélem meg, hogy a település érdekeit nem szolgálja a tervezett testületi ülés megtartása.

Havas Henrik önkormányzati képviselő személyét érintő, a médiában eddig megjelent híreket, állításokat a Kisoroszi Önkormányzat nem vizsgálja, mivel a médiában megjelentek semmilyen módon nem függnek össze Kisoroszi Önkormányzatával, illetve Havas Henrik önkormányzati képviselői minőségével. Érdemi intézkedésre Kisoroszi Önkormányzatának jogi lehetősége nincs, a történtek feltárása és értékelése nem a Kisoroszi Önkormányzat feladata.

Mint polgármester, Kisoroszi Önkormányzat képviseletében kijelentem, hogy határozottan elítéljük a szexuális zaklatás és a hatalommal való visszaélés minden formáját.

Önkormányzatunk igyekszik a helyi közügyekre koncentrálni, számunkra legfontosabb Kisoroszi nyugalma.

Közeleg a békesség és a szeretet ünnepe. Boldog Karácsonyt, Áldott Ünnepeket kívánok mindenkinek!
Forrás: Blikk / Sztárklikk