Erdélyi fiatalok gyűjtik az aláírásokat a Fidesznek

2018. február 24. 07:03

Több tucat narancssárga mellényes fiatal járja a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Mezőtúr utcáit. A fideszes jelöltnek, Boldog Istvánnak (képünkön) gyűjtik az aláírásokat, bár az indulásához szükséges mennyiség már összegyűlt.

Ahogy a Hír TV felvételén is látszik, nem a választási iroda által hitelesített ívekre gyűjtik a címeket és telefonszámokat. A mezőtúri piacon a csatorna riporterének először azt mondták szolnokiak, kis puhatolózás után azonban már őszintébbek voltak.

– Nem szolnoki vagyok. 
– Nem szolnoki? Honnan valósiak?
– Udvarfalva. Az egy kis falu. Az Erdélyben van.
– Erdélyből jöttetek segíteni? Nagyon elkötelezettek. 
– Nem ő szolnoki. Most már mindegy. A lényeg, hogy nem mondhassuk el, na. 
– Ja, nem mondhatjátok el? 
– Nem mondhassuk el, azért. Hát ebből azért, a mondhassukból már rájön, aki már járt arrafele. Aztán vannak itt székölyök is, akik á betűsen beszélnek – mondta az egyik aláírásgyűjtő.

Azt mondják önkéntesek, pénzt nem kapnak, csak szállást és ellátást, illetve jókat buliznak. Mezőtúron kollégiumban laknak, ami az önkormányzat tulajdona. A dolgozók azt mondták, 32 fős a csapat, és három hétre vannak itt. Ha a teljes árat fizetik, akkor csak a szállásuk több mint 2 millió 300 ezer forintba kerül.

Boldog István az egyik legaktívabb képviselő a Facebookon. Részletesen beszámolt a disznóvágásos erdélyi útjáról is. Most a kampányban pedig előszeretettel fotózkodik a fiatal aktivistákkal, akik Balog Zoltánnal közösen tartott fórumon is jelen voltak.

A Hír TV szeretett volna még pár kérdést feltenni nekik, de a mikrofon láttán mindenki elnémult, majd egyszer csak megjelent egy Izraelről kiabáló férfi, aki ezután Allah akbart! ordítozva az aktivistákkal távozott egy román rendszámú kisbusszal.

Forrás: Hír TV