Európai szintű égést produkált a KDNP

2018. június 23. 09:23

Mint ismert, Hollik István először az Amnesty International Magyarország irodájának ajtajára, majd más szervezetek székhelyén is ragasztott „Bevándorlást támogató szervezet” matricát. Egy olyan Menedék központra is felkerült a megkülönböztető jelzés, amelynek épületében a vészkorszakban a sárga csillag viselésére kötelezett zsidók laktak s magát a házat is megjelölték sárga csillaggal.

Ezt követően egy tatabányai férfi Ujhelyi István szocialista EP-képviselőhöz fordult azzal a kéréssel, hogy vegye fel a kapcsolatot az Európai Néppárttal a KDNP matricázó akciója miatt - írja a 24.hu.

Ujhelyi – az olvasó engedélyével – továbbította a levél angol fordítását mind a 750 EP-képviselőnek, akik közül többen aggódva reagáltak az üzenetre, s kérték a szocialista politikust, adjon tájékoztatást az ügy későbbi fejleményeiről.

Az egyik címzett, Hölvényi György KDNP-s képviselő azonban jobbnak látta az újabban Orbán Viktor által is előszeretettel használt fake news-ozást használni.

Hölvényi szintén az összes képviselőnek címzett emailjében azt írta:

óvatosan kell fogadni Ujhelyi álhíreit, ugyanis a szocialista képviselő kommunista hagyományt követve előszeretettel állít valótlanságokat.

Hölvényi szerint az Ujhelyi által megfogalmazott vádakkal ellentétben a szélsőséges megnyilvánulások távol állnak a KDNP ifjúsági szervezetétől.

Forrás: 24.hu / Sztárklikk