Fantasztikus dolgot művel a tiszakécskei lángossütő

2017. October. 17. 06:05

Közel négy éve ingyenes, úgynevezett köszilángosokkal segíti a rászoruló családokat Balogh Józsefné Baby. A Lángos Büfé Tiszakécske tulajdonosa pontosan tudja, mit jelent nélkülözni, ezért igyekszik ott és akkor segíteni a rászorulókon, ahol és amikor csak tud. Balogh Józsefné, becenevén Baby 12 évvel ezelőtt nyitotta meg lángosozóját a tiszakécskei piacon.

Közel négy éve pedig jótékonysági funkcióval is rendelkezik a büfé. Baby ugyanis úgynevezett köszilángosokkal támogatja a helyi rászorulókat.

- Ha valaki a sajátja mellé vásárol egy köszilángost, akkor az arról szóló blokkot egy üvegbe rakom. Mikor már sok ilyen nyugta összejött, elviszem az üveget a helyi családsegítő szolgálatnak, ahol szétosztják a rászoruló családok között. Aki pedig felmutat egy ilyen blokkot, ingyenlángost kap cserébe - magyarázta Balogh Józsefné a baon.hu-nak.

Havonta körülbelül 50-70 blokk jön össze, eddig összesen közel ezer ingyenlángos talált már gazdára.

- Mindig nagy örömmel fogadják a családok. Számukra mindig egy nagyon jó családi program a közös lángosozás - fejtette ki

Stinnerné Dakó Ildikó, a tiszakécskei család- és gyermekjóléti szolgálat szakmai vezetője a hírportálnak elmondta, hogy általában a hónap második felében osztogatják a köszilángosblokkokat, mikor már fogytán van a családi pótlék vagy a gyes. A családok nagy örömmel fogadják, van ahol nyolc gyermek is van.

Baby megvendégelte már ingyenlángosokkal a helyi bölcsődéseket, iskolásokat, hittanosokat, a diákotthon és az idősek otthonának lakóit is. Sőt, a legutóbbi bajai árvízkészültség alkalmával a mobil lángosozójában fáradhatatlanul sütötte ingyenlángosait a homokzsákokat pakoló TEK-eseknek.

- Én nagyon nulláról indultam - mondta. - Három gyereket neveltem egyedül. Emlékszem, mikor mentem a boltba, és vettem 10 dekagramm sajtot nekik. Természetesen nekem már abból nem jutott a szendvicsre. Akkor mondtam magamban: édes istenem, csak egyszer annyi sajtot vehessek, amennyit szeretnék. Most már szerencsére tömbszámra vehetem a sajtot, de azóta sem felejtettem el, honnan jöttem, és milyen lent lenni - emlékezett vissza.
Forrás: baon.hu