Fodor Gábor: Április 8-án az ügynökaktákról is szavazunk

2018. március 21. 20:20

"Április 8-án lehetőségünk lesz rá, hogy olyan kormányt válasszunk, amely végre feloldja az ügynökakták titkosítását" - erről beszélt szerdai sajtótájékoztatóján Fodor Gábor.

A Liberálisok elnöke hangsúlyozta: "minden magyar embernek joga van megismerni nemzetünk múltját és társadalmunk történetét".

Fodor Gábor nehezményezte, hogy miközben a Fidesz rendszeresen "lekommunistázza" ellenfeleit, a kormánypárthoz köthető több politikusról is kiderült az elmúlt években, hogy ügynökként tevékenykedtek a rendszerváltás előtt. Az ellenzéki vezető történészekre hivatkozva kijelentette: a jelenlegi Fidesz-frakcióban akár másfél tucat olyan képviselő is lehet, akikről terhelő adatok vannak. 

Fodor emlékeztetett rá, hogy Kaposváron a parlamenti ellenzék pártjai közösen szólították fel lemondásra Szita Károly polgármestert, miután hivatalos dokumentumok kerültek nyilvánosságra ügynökmúltjával kapcsolatban.

"Tasnádi László annak ellenére lehetett a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára, hogy Nagy Imre újratemetésének idején beépített ügynökök jelenthettek neki" - tette hozzá a Liberálisok elnöke.  

Szerinte  azért lenne fontos az ügynökakták nyilvánosságra hozása, hogy az ország vezetőit és politikusait senki ne tudja terhelő információkkal zsarolni. Kormányváltás esetén mindenki számára hozzáférhetővé lehetne tenni az ügynökaktákat, hiszen minden ellenzéki párt támogatja ezt - mondta Fodor. 

Forrás: MTI / Sztárklikk