Forgalomkorlátozás Budapesten a diákok tüntetése miatt

2018. January. 19. 14:46

Demonstráció miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz pénteken Budapest V. és VI. kerületében.

A diákok délutánra meghirdetett demonstrációja miatt tilos megállni egészen 21 óráig a budapesti Alkotmány utca mindkét oldalán, a Pesti alsó rakpart mindkét oldalán a Markó utca és a Margit híd közötti szakaszán, Széchenyi rakpart mindkét oldalán a Garibaldi utca és a Steindl Imre utca közötti szakaszán,
Szalay utca páros oldalán a Vajkay utca és a Kossuth Lajos tér közötti szakaszán, a Magyar Tudományos Akadémia nagy parkolójában a Magyar Tudományos Akadémia felőli oldalán, Vigadó tér mindkét oldalán,
Lendvay utca páros oldalán a Rippl-Rónai utca és a Dózsa György út közötti szakaszán,
Zoltán utca páratlan oldalán a Nádor utca és a Szabadság tér közötti szakaszán.

Emellett este négy és hét óra között lezárják az Alkotmány utcát.

Várhatóan 15 és 19 óra között - ha a résztvevők száma indokolttá teszi - a 15-ös és a 115-ös busz forgalmát is korlátozzák, így az kerülőútvonalon közlekedik.

Az Alkotmány utca lezárása esetén a 15-ös és a 115-ös busz a Boráros tér H irányába a Pannónia utca-Szent István körút-Nyugati tér-Bajcsy-Zsilinszky út-Kálmán Imre utca-Honvéd utca-Báthory utca-Vértanúk tere módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a Szent István körút és a Markó utca megállót.

A terelt vonalszakaszon a 15-ös és a 115-ös buszra a Nyugati pályaudvar M megállóhelyen (a 9-es busz megállójában) és a Báthory utca / Bajcsy-Zsilinszky út megállóhelyen (a 70-es és a 78-as troli megállójában) lehet felszállni.

Az Árpád híd M, illetve a Gyöngyösi utca M irányába a Szemere utca-Kálmán Imre utca-Podmaniczky utca-Teréz körút-Nyugati tér-Szent István körút-Hegedűs Gyula utca módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a Markó utca megállóhelyet.

A terelt vonalszakaszon a 15-ös és a 115-ös buszra a 9-es járat Báthory utca / Bajcsy-Zsilinszky út, majd Nyugati pályaudvar M megállóhelyén lehet felszállni.
Forrás: MTI / Sztárklikk