G. Fodorék hazudtak, Botka pert nyert ellenük

2018. június 17. 09:23

Jogerősen véget ért az az eljárás a Fővárosi Törvényszéken, amelyben a Kovács András Tamás bíró vezette kollégium Szeged Megyei Jogú Város önkormányzata jóhírnevének megsértése miatt tárgyalt. 

A törvényszék az ügyben kötelezte az alperest – a Modern Media Group Zrt.-t –, hogy 15 napon belül az általa kiadott 888.hu elnevezésű internetes sajtótermék 2017. november 29. napján közölt „Horváth József György: Botka 8 éve követte el legnagyobb rémtettét” című írásból távolítsa el a jogsértő tartalmat.

A bíróság eltiltotta az alperest a további jogsértéstől a fenti magatartás vonatkozásában. A bíróság kötelezte az alperest, hogy 15 napon belül fizessen meg a felperesnek, Szeged Megyei Jogú Város önkormányzatának 5 millió forint sérelemdíjat.

A bíróság kötelezte továbbá az alperest, hogy 15 napon belül fizessen meg a felperesnek 317 ezer 500 forint perköltséget, illetve fizessen meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal külön felhívására a Magyar Állam javára 300 ezer forint eljárási illetéket.

A habonyi médiának tizenöt napja lett volna arra, hogy a fönti bírósági meghagyással szemben ellentmondással éljen, nem tette meg.

A Fővárosi Törvényszék hatályban tartotta a korábbi meghagyást, amely jogerőssé vált, azaz ötmillió forintnyi sérelemdíjat plusz a perköltséget kell kifizetnie a felperesnek.

Ez azt jelenti, hogy ez az összeg Szeged költségvetésébe kerül, a felhasználásáról később döntenek az önkormányzatnál. A cikkben a Mars téri piac újjáépítésével kapcsolatosan közöltek számtalan valótlan tényt. Gyakorlatilag az egész cikk rágalom volt.

Forrás: Sztárklikk