Gerendai Károly újabb nagy dobása

2018. January. 20. 17:43

Kézműves sörök csarnokává alakíthatja a Kolosy téri piacot Gerendai Károly, a Sziget fesztivál alapítója, Michelin-csillagos éttermek tulajdonosa - értesült a HVG hetilap. A központi csarnokban egész évben sörfesztiválos hangulat lenne - szemlézte a napi.hu.

A 2018 januárjában alapított Sörcsarnok Ingatlanhasznosító Kft. indult az óbudai Kolosy téri piac üzemeltetésére a III. kerületi önkormányzat által kiírt pályázaton. A január 22-ei határidőig beérkezett ajánlatokról a tervek szerint a februári közgyűlés határoz majd.

A Sörcsarnok Ingatlanhasznosító Kft. többségi tulajdonosa Gerendai Károly GK Invest Vagyonkezelő Kft.-je; a Sziget-alapító, Michelin-csillagos éttermeket is tulajdonló szakember vállalkozótársaival együtt a kézműves sörök csarnokává alakítaná át a Kolosy téri piacot.

Gerendai a lapnak elmondta, hogy a 43 - zömében összenyitható - üzlethelyiségben a főzdék elvitelre és helyben fogyasztásra is árulhatnák a termékeiket. A központi csarnokban pedig egész évben sörfesztiválos hangulat lenne.

A piac tíz éves üzemeltetésére kiírt pályázat szerint a nyertesnek havonta legalább nettó egymillió forintot kell fizetnie a 3500 négyzetméteres épületért. Gerendaiék számításai szerint 130 millió forintot kell költeniük az épületre, utána adják majd bérbe a helyiségeket - írta a lap. Őszre nyithat meg az ország talán legnagyobb sörözője.
Forrás: Napi.hu - Sztárklikk