Gulyás Gergely megfejtette a jobbikos győzelem titkát

2017. October. 17. 06:10

Az Országgyűlés hétfői ülésnapján napirend előtt felszólalt Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője is.

Gulyás Gergely a devecseri időközi választásokra reagálva azt mondta: el kell ismerni, hogy a Jobbiknak is lehet egy választáson esélye, ha a kormánypártok nem állítanak jelöltet.

A frakcióvezető a nemzeti konzultációról szólva indokolatlannak tartotta, hogy a Helsinki Bizottság, amely a legliberálisabb módon képviseli a szabadságjogokat, korlátozni akarja a kormány véleménynyilvánítási szabadságát.

AZ LMP-t arra kérte, hogy járjon közben az európai zöldeknél, hogy ne kerüljön sor egy újabb "Tavares-féle ámokfutásra" az Európai Parlamentben.
Felhívta a figyelmet arra: lehetetlen helyzetet eredményezne egy olyan terv elfogadása, amelyben állandó felső keret nélkül, egy menekült kérelmező automatikusan kötelezően nyerne elhelyezést, az ezt nem vállaló tagállamok ellen pedig szankciókat léptetnének életbe.

Dömötör Csaba államtitkár szerint a magyar ellenzéki vezetők azon versenyeznek, ki tudja hangosabban elbagatellizálni a bevándorlás ügyét, miközben gőzerővel zajlik Brüsszelben az ezzel kapcsolatos terv végrehatása.
Forrás: MTI