Gyanúsítottként hallgattak ki több ORÖ-s képviselőt

2017. October. 17. 11:59

Eddig hét lungo dromos országos roma önkormányzati képviselőt gyanúsítottként hallgatott ki a hatóság a költségvetési csalás gyanújával zajló nyomozás részeként - értesült a RomNet. Információ szerint a rabosítással járó kihallgatások tegnap, azaz hétfő kezdődtek, és a nap folyamán is zajlanak Budapesten.

Az úgynevezett Mentorprogram részeként megyei irodákat működtetett ORÖ-s képviselők közül hétfőn hetet hallgattak ki gyanúsítottként, és keddre szintén több képviselőt gyanúsítottként idéztek be.

Korábban több megyében egyszerre tartottak házkutatást az adónyomozók az ORÖ volt megyei irodában, amelyeknek többsége a képviselők saját lakásán működött. A havi 450 ezer forintos költséggel szabálytalanul működtetett, és azóta már bezárt irodákban iratlefoglalásokat tartottak.

A Nemzeti Adó és Vámhivatal nyomozói október elején reggel 8 óra körül szinte egyszerre jelentek meg azokon a lakcímeken, amelyeken 2016 februárjától, Hegedüs István leváltásától kezdően megyei irodák működtek.

A RomNet információi szerint a már gyanúsítottként kihallgatott ORÖ-s képviselők közül többen a Lungo Drom megyei tisztségviselői is. Telefonon a RomNet-nek kedd délelőtt több ORÖ-s képviselő is megerősítette, hogy gyanúsítotti kihallgatásokról szóló információ hozzájuk is eljutott, és konkrét neveket is említettek. Az egyik képviselő azt mondta, hogy a gyanúsítotti kihallgatások jelenleg is zajlanak.
Forrás: RomNet