Gyurcsánynak adná a közös lista harmadik helyét Karácsony

2017. December. 14. 18:26

A közös baloldali lista harmadik helyén szerepelne Gyurcsány Ferenc Karácsony Gergely tervei szerint. Az immár az MSZP kormányfőjelöltjének tekinthető Párbeszéd-társelnök a csütörtöki Heti Válasznak adott interjújában azt mondja: ellenzéki előválasztáson mérkőzne meg Vona Gáborral és Szél Bernadettel.

Karácsony Gergely a hétvége óta az MSZP miniszterelnök-jelöltjének tekinthető - még ha erről hivatalosan nem döntött is egyelőre a szocialisták kongresszusa. A zuglói polgármester nem tartja magát árulónak, amiért az Együtt-Párbeszéd-szövetségből kihátrálva az MSZP-lista élére ugrott inkább - mint mondja, az Együttel nem volt megkötött szövetségük.

Elismeri, hogy az MSZP-ből már hónapokkal ezelőtt megkínálták a miniszterelnök-jelöltség lehetőségével, s elmondása szerint akkor azért mondott nemet, mert nem akart részt venni "Botka László kicsinálásában".

Botka ugyanakkor szerinte hibát követett el, amikor nekiment Gyurcsánynak - Karácsony a DK-elnöknek adná a közös lista harmadik helyét.

Elárulta, szíve szerint nem párttestületekre, hanem a választókra bízná, hogy kiválasszák Orbán kihívóját, s szerinte még van is idő egy kormányfőjelölti előválasztásra. Karácsony örömmel indulna ezen Vona Gáborral és Szél Bernadettel szemben.
Forrás: Heti Válasz