Ha beledöglünk is focizni kell

2016. május 16. 20:20

Orbán szerint vissza fogunk kapaszkodni a nemzetközi futballban, nemcsak a válogatott, hanem a klubok is sikeresek lesznek. Ezt hétfőn Felcsúton, a Puskás Suzuki Kupa döntője után mondta. Habár sem az egészségügyre sem az oktatásra nem jut elegendő pénz, a nagyvezír hóbortjára milliárdokat költ a kormány.

A döntő után a miniszterelnök az M1 aktuális csatornának elmondta: az, hogy két magyar csapat játszotta a döntőt, jelzi, hogy a magyar utánpótlás lassan, de biztosan felzárkózik a nemzetközi szintre. Megjegyezte, Magyarországnak évente három-négy hasonló tornára szüksége lenne. Kiemelte még a Vasas és a Honvéd által szervezett rangos nemzetközi utánpótlás viadalokat.

"Vissza fogunk kapaszkodni a nemzetközi klubfutballban, nemcsak a válogatott, hanem a klubok is sikeresek lesznek" - fogalmazott nyilatkozata végén a miniszterelnök.

Még a székelyföldi jégkorongra is van a kormánynak 1,5 milliárdja

Székelyföldi Jégkorong Akadémia létrehozását és magyarországi támogatását jelentették be egy csíkkarcfalvi sajtótájékoztatón Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára, Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke és a terv székelyföldi képviselői.

A Magyar Jégkorong Szövetségben elnökségi tagsággal rendelkező államtitkár elmondta: a magyar kormány több év alatt 1,5 milliárd forinttal támogatja a Székelyföldi Jégkorong Akadémiát, amely csíkkarcfalvi székhellyel, a római katolikus egyház által létrehozott alapítványi keretben jön létre.

Az államtitkár történelmi sikernek nevezte, hogy a magyar jégkorong válogatott legyőzte Fehéroroszországot, és kijelentette: ez nem sikerülhetett volna a székelyföldi jégkorongozók sok éves hozzájárulása nélkül.

Soltész Miklós elmondta a támogatás egy részét beruházásokra, másik részét pedig szakmai programokra szánják. Az akadémia működését évi 225 millió forinttal támogatják, és már a 2016-os évben mintegy 613 millió forint támogatás érkezik Székelyföldre.
Szerző: Jász