Ha egyetlen gyereknek a haja szála is meggörbül, annak csúnya vége lesz!

2018. február 24. 16:46

Ha egyetlen gyereknek a haja szála is meggörbül, annak csúnya vége lesz – üzenték a szocialisták a Fidesznek.

Egészségügyi vészhelyzet Zemplénben! – írja közleményében az MSZP.

A szocialisták szerint amíg Orbán veje két szállodával gazdagodott, addig megszűnt a gyermekorvosi ellátás egy fél megyében!


„Ha az orvos hiány miatt, Zemplénben, vagy az ország bármelyik szegletében, egyetlen gyereknek a haja szála is meggörbül, annak csúnya vége lesz, és a Fidesz ezt nyugodtan veheti fenyegetésnek!” – üzenték meg a szocialisták a Fidesznek

Mint ismeretes, február 23-ától a sátoraljaújhelyi kórház csecsemő- és gyermekosztályán, valamint a gyermekszakrendelésen megszűnt a rendelés– közölte az intézmény a honlapján. Magyarul péntektől Sátoraljaújhelyen nincs gyermekosztály, mert nincs hozzá elegendő szakképzett ember: feltehetően orvos, de lehet, hogy szakápoló sem – írja a Magyar Nemzet.

A közleményben azt írták, hogy a szülészeti és nőgyógyászati osztályon az újszülöttek ellátása és felügyelete folyamatosan biztosított, de az is a város házi gyermekorvosainak segítségével.

Az illetékes államtitkár a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházat jelölte ki a betegek ellátására, ez azt jelenti, hogy a vidéki gyermek betegeket napközben, illetve ügyeleti időben is szakellátásra a Sátoraljaújhelytől több mint nyolcvan kilométerre lévő Miskolcra kell irányítani. Ennél már Kassa is közelebb van (55 kilométer), de nyelvtudás és EU-s egészségbiztosítási kártya nélkül nem érdemes útnak indulni.

Forrás: MTI-OS / Sztárklikk