Hadházy elismerte, hogy az LMP-n múlt a Fidesz kétharmada

2018. április 17. 08:40

"Miután a választások előtt már látszottak a várható eredmények, visszalépésekkel nagyobb volt az esélye az ellenzéki szereplésnek. Főleg, ha a pártok a megfelelő helyen léptek volna vissza egymás javára. (...) Ennyit láthattunk a választások előtt.  A választások után viszont valóban egyértelmű, hogy ha jobban döntenek az LMP képviselői, akkor talán a kétharmadot sikerülhetett volna megakadályozni" - mondta Hadházy Ákos a Fühü-nek adott interjújában.

Azonban a politikus azt is elárulta, hogy "Sallai felkereste a Schiffer és társa ügyvédi irodát, ahol kérésére készítettek egy vállalhatatlan szakvéleményt, amely akadályozta a visszalépést. Ezt köröztették, s így persze, kevesen merték vállalni a visszalépést."

Hadházy hozzátette: a megverését követően feljelentette az őt tettleg is bántalmazó Sallai Róbert Benedeket.

"Nem magamtól kerültem a földre, annyi bizonyos. De van nyolc tanú, ez elegendő lesz a részletek tisztázása. Rövidesen megindul a párton belüli eljárás, s a feljelentésem alapján az igazságszolgáltatás is tisztázhatja a történteket. Itt mégiscsak garázdaság történt" - hangsúlyozta Hadházy.

Update: időközben Ungár Péter is lemondott az LMP-elnökségi posztjáról.

Schmuck Erzsébet és Ungár Péter is lemondott az LMP-ben viselt elnöki tagságáról. Mindez összefüggésben van a közeljövőben összehívott rendkívüli tisztújítással, tehát valójában technikai kérdésről van szó.

Forrás: FüHü