Havi 700 ezerért migránsozik Tarlós szakértője

2017. október 12. 07:47

Tarlós Istvánt szerdai sajtótájékoztatóján megkérdezték tanácsadójának, Földi Lászlónak az Echo TV-ben a migránsokat segítő civilek likvidálásáról tett kijelentéséről.

Tarlós szerint eltúlozzák Földi nyilatkozatának értelmezését, azonban hozzátette, nem ez a feladata, nem ezért kapja fizetését, és nem is kellene Földi Lászlónak ilyen ügyekről nyilatkoznia semmilyen médiában. "Ha még egyszer megszólal ilyen ügyben, elköszönünk egymástól" - idézi Tarlóst a hvg.hu.

Emlékeztetőül, Tarlós szerint azt túlozta el a média, hogy:

"Most háború van. Ezek az emberek (a menekültekkel foglalkozó civilszervezetek tagjai) kollaboránsok, háborús bűnösök, hazaárulók, és így tovább. Ez egy egészen más fogalmi rendszer. Embercsempész a háborúban nem embercsempész, hanem egy olyan, gyakorlatilag szabotőr, akinek nincs jogállása. Magyarul ő szabadon likvidálható. Ugye ezt írja a háborús törvény: kémeket, szabotőröket nem viszünk bíróságra, hanem azonnal kiiktatjuk."

Ezek a mondatok nem teremtettek elegendő alapot Budapest főpolgármesterének ahhoz, hogy kirúgja Földi Lászlót tanácsadói pozíciójából, aki, mint az Átlátszó megírta, 700 ezer forintot kap ezért havonta, és évi 200 ezres cafeteria is jár neki.
Forrás: hvg.hu