Idén is rengeteg pénzt költenek Pintérék

2018. március 14. 12:53

Több mint 6 oldalon keresztül részletezi a Belügyminisztérium, hogy az idei évben mikre szeretnének költeni és miket terveznek közbeszerzési eljárás keretén belül beszerezni. A listában különféle portálok és rendszerek fejlesztése mellett számos érdekesebb tételre is bukkantunk – írja az mfor.hu.

2018 második negyedévében egy elég nagy informatikai beszerzésre készülnek, melynek keretén belül összesen 1242 darab eszközt vásárolnának. Ehhez keretösszeg, sem becsült érték nem lett feltüntetve, viszont a mennyiségekből kiindulva nem aprópénzzel fognak gurigázni – fogalmaz az mfor.hu. 

679 notebookot, 152 projektort, 57 tabletet, 50 tréning koffert, 50 flipchart táblát, 100 interaktív táblát is venni készülnek többet között központosított keretből. A hordozható eszközök mellett előbb még asztali számítógépeket és irodai szoftvereket akarnak venni még a választások előtt. 

A második negyedévben, tehát már a választások után a jelenlegi kormány számára kedvező eredmény esetén médiakampány keretén belül szeretnék a közszolgálati pályát népszerűsíteni

A választások utáni időszakban egészen 2021 év végéig mintegy 70 ezer fő részére csoportos élet- és balesetbiztosítást is kötnének Pintérék. Ugyanebben az időszakban szeretnének közbeszerzési eljárást kiírni egy szolgáltatás-megrendelésre, melynek a tervezett mennyisége "előre pontosan nem meghatározható". Ami viszont biztos, hogy "bűnmegelőzés-politikai célok megvalósítása a médiában" tárgyban folytatnának le egy nyílt eljárást.

Ezentúl is lesz még médiás-kommunikációs költése a Belügyminisztériumnak, a második negyedévben különféle szakmai célokat szolgáló kommunikációs kiadványokat akarnak terveztetni és gyártatni, emellett nem papíralapú nyomtatott termékek, szóró ajándékokat is legyártatnának. Erre kb. nettó 300 millió forintos keretösszeget szánnának a dokumentum szerint.

Forrás: mfor.hu