Így dicsérte Orbán Göncz Árpádot. Ma is megtenné?

2018. február 19. 13:48

Miután felvetődött annak a lehetősége, hogy a 3-as metró Árpád-híd megállóját Göncz Árpád városközpontra kereszteljék át, ismét megindult a kormánypárti propagandagépezet. Volt patkányozás, táblaleverés és megannyi gyűlölködő komment, pedig ahogy annyi más ügyben, Göncz Árpád megítélésében sem volt mindig ilyen negatív a Fidesz. Sőt volt, amikor maga Orbán Viktor dicsérte az államfőt az Országgyűlésben.

A Népszava 1991. november 19-i száma tudósított arról, hogy Göncz Árpád köztársasági elnök hétfőn „az 1944. december 21. és 1990. május 2. között elkövetett és politikai okokból nem üldözött súlyos bűncselekmények üldözhetőségéről” szóló, az Országgyűlés által november 4-én elfogadott, de még ki nem hirdetett törvényt — mivel azzal kapcsolatban több oldalról alkotmányossági aggályok merültek fel — véleményezésre megküldte az Alkotmánybíróságnak.

Orbán Viktor, a Fidesz frakcióvezetője a következő véleményen volt:

A Fidesz, mint már többször kifejtettük, azért nem fogadta el a módosítást, mert szerintünk sérti az egyetemes jogelvet, az elfogadott nemzetközi jogi normákat, és a magyar alkotmány vonatkozó normáit. A köztársasági elnök alkotmányos aggályai így tehát számunkra megerősítést jelentenek. Azért is szerencsés, hogy ő fordult Alkotmánybírósághoz, mert Göncz Árpád megfelelő morális tőkével rendelkezik, nem lehet rá azt mondani, hogy a kommunistákat pártfogolja, hiszen mindenki tisztában van 56-os múltjával.

Forrás: Népszava / Sztárklikk