Így hagy milliárdokat a kormány Andy Vajnánál

2017. október 12. 12:42

Ezt cégbírósági dokumentumok alapján állapította meg a Magyar Nemzet.

A lap szerint a milliárdos filmügyi kormánybiztos és kaszinómágnás hatalmas adóoptimalizációs tranzakciót hajtott végre, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter engedélyével szeptember végén két kaszinóüzemeltető cége egyesült.

A két társaságnak tavaly 23 milliárd forintos bevétele volt, a Magyar Nemzet adószakértő által ellenőrzött számításai szerint a beolvadás után pedig az összeg alig két százalékát kellene befizetnie játékadóként a jogutód cégnek, vagyis az ügylet nyomán milliárdokkal több marad Andy Vajna zsebében.

Érdekes mellékszál, hogy bár 2015 óta már nincs kaszinója a Szerencsejáték Zrt.-nek, mégis a mai napig működik - igaz, csak vegetálva - a Belvárosi Kaszinó Kft. nevű cége. Még 2014. december 31-ig ők üzemeltették a Tropicana kaszinót, de aztán elveszítették Vajnával szemben a koncessziós jogért folytatott versenyt.

Jelenleg inaktívak, beszámolójuk alapján más feladattal a tevékenységük valamikor újraindulhat, ha az állami tulajdonban lévő Szerencsejáték Zrt. esetleg úgy dönt. Ügyvezetője és a felügyelőbizottság három tagja egészen minimális fizetést kap, főleg a megmaradt eszközök, vagyontárgyak hasznosításával, értékesítésével foglalkoznak.
Forrás: mno.hu-sztarklikk.hu