Jobbik: újraindulhat a "letelepedési biznisz"

2018. május 16. 16:45

A Jobbik szerint újraindulhat a nemzetbiztonsági kockázatokat hordozó "letelepedési biznisz" - mondta Mirkóczki Ádám, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke.

A politikus beszámolt arról, hogy sajtóinformációk szerint folyamatban van a letelepedésikötvény-program "újratöltése", így más formában, könnyebb, kedvezőbb feltétekkel indulhat újra a "letelepedési biznisz".

Szerinte a kormány nem cáfolta megfelelően ezt a hírt, és az sem véletlen, hogy 2017-ben csak felfüggesztették a konstrukciót, hiszen ez már azt vetítette előre, hogy a választások után újra elindítják majd.

Hangsúlyozta: nemzetbiztonsági kockázatokat hordoz, hogy a kötvény általi letelepedés után családegyesítés formájában újabb tömegek érkezhetnek, és nyilvánvaló, hogy a titkosszolgálati erőforrások nem elégségesek egy ilyen szintű konstrukció 100 százalékos biztosításához.

Közölte: a Jobbik az Országgyűlés megalakulása után ismét benyújtotta a parlamentnek azt az alaptörvény-módosító javaslatát, amely a "letelepedésikötvény-biznisz" lehetőségét is ki akarja zárni, nem csak a Brüsszel által "belengetett" kvótákat. 

Mirkóczki Ádám a Jobbik nevében arra kérte a Fidesz-KDNP-t, hogy támogassa a Jobbik javaslatát, és végre ne csak a "kommunikációs térben", a népszavazás és a nemzeti konzultáció eszközével nyilvánítson véleményt, hanem tettekkel védje meg az országot a bevándorlóktól. 

Forrás: MTI / Sztárklikk