Kiakadt és nem kér Szijjártó kampányából a polgármester

2017. November. 19. 06:11

Nem kér Szijjártó Péter telefonos kampányából Drávaszerdahely polgármestere. Alpár György a Facebookon reagált arra, hogy a külgazdasági és külügyminiszter a saját hangjával buzdít a menekültellenes nemzeti konzultáción való részvételre.

A falu első embere megjegyezte: a helyiek boldogabbak lettek volna, ha az állam akkor konzultált volna velük, amikor elvett tőlük 11 millió forintot.

A polgármester a Hír TV-nek kifejtette: amióta a kormány bevezette a szociális hozzájárulási adót, a község saját bevételéből havi egymillió forintot inkasszóz az állam, miközben egy forinttal sem segíti a Dráva-menti falut.

"2017 január eggyel bevezették ezt a szolidaritási adónak nevezett valamit, amit mi sem értünk, hogy ez mire jó, és ezzel a költségvetésünkből elvettek 11 millió forintot. Gyakorlatilag olyan helyzetben vagyunk, hogy eddig ilyen gazdag településnek mondott kistelepülésünk, de most visszacsúsztunk gyakorlatilag egy szegénylistára, ennek ellenére, hogy még mindig magas az iparűzési adónk, de egyszerűen nem tudjuk magunkat utolérni rendesen. És akkor először levélben értesítenek minket, lakosokat ilyenekről, ami minket nem érdekel, meg teljesen fölösleges dolognak tartom, és akkor hallom hozzá a hírekbe, hogy mennyi pénzbe kerülnek ezek, és akkor utána még megfejelik ezt hogy még föl is fognak minket hívogatni, gyakorlatilag az embernek ilyenkor egy kicsit az agya eldurran" - mondta a polgármester.
Forrás: Hír TV/ Sztárklikk