Kunhalmi: egy magyar iksz egész Európában megváltoztathatja a széljárást

2018. február 21. 11:15

Az elért eredményeket méltatták a kormánypárti képviselők szerdán a parlamentben az ellenzék által kezdeményezett, Változás kell Magyarországon! című politikai vitában. Az MSZP szerint viszont a Fidesz-KDNP kormányzása "messze elvesztegetett időszak" az ország életében.

Kunhalmi Ágnes (MSZP) arról beszélt, hogy a 2003-2007-es és a 2013-2017-es időszakot összehasonlítva azt látni: míg az előbbi, a baloldali időszak gazdasági növekedése 18,7 százalék volt, addig a második, Fidesz-KDNP-s periódusban csupán 16,9 százalék.

Értékelése szerint nem igaz tehát az az állítás, hogy hosszú távon fenntartható gazdasági pályára állt volna az ország, a Fidesz-KDNP kormányzása "messze elvesztegetett időszak" az ország életében.

Az "ősbűn", az egykulcsos személyi jövedelemadó nem hozta a várt bővülést, a jövedelmi különbségek pedig magasra nőttek - jelentette ki a szocialista politikus.

Az oktatási és egészségügyi ráfordításokat jellemezve azt mondta: mindkét ágazatban tragikus a helyzet, csökkennek a források. Egyre több gyermeknek még általános iskolai végzettsége sincs, rohamosan nő a funkcionális analfabéták száma, duplájára nőttet a kórházi fertőzéses esetek - sorolta az oktatással és az egészségüggyel kapcsolatos problémákat.

Magyarországnak valódi növekedést és jólétet csak a szociális demokrácia tud biztosítani - fogalmazott Kunhalmi Ágnes, aki szerint a Fidesz-KDNP szembefordította az államot az emberekkel.

Szavait azzal zárta, hogy április 8-án a választók nemcsak a saját sorsukról dönthetnek, egy magyar iksz ugyanis egész Európában megváltoztathatja a széljárást.

Forrás: MTI / Sztárklikk