Lebukott a Fidesz, kamujelöltet indít Miskolcon

2018. június 22. 11:18

A Fidesz az ellenzéki jelölttel azonos nevű kamujelöltet indít a miskolci időközi választáson, hogy összezavarja a választókat. 

Miskolc 12-es önkormányzati választókerületében július 15-én tartanak időközi választást, mivel a körzet eddigi képviselője, a fideszes Hubay György parlamenti mandátumot nyert áprilisban.

Az ellenzék jelöltje Erdei Sándor, akit korábban Rokker Zsolttiként ismert meg az ország, egyik kihívója pedig névrokona, egy másik Erdei Sándor, aki a semmibőlbukkant fel.

A lap megtalálta a a Nyékládházán élő és Tiszaújvárosban dolgozó férfit, aki tervei ismertetése helyett elutasító közleményt adott ki, majd személyesen is azt kérte az újságíróktól, hogy hagyják békén. Egy képviselőjelöltnél viszont ez meglehetősen furcsa, tekintve, hogy elvileg az lenne az érdeke, hogy a nevét és elképzeléseit megismerjék a választók.

A másik Erdei Sándor mellett van egy Molnár Zsolt nevű induló is, aki évek óta a Fidesz aktivistájaként dolgozik. A 2018-as választási kampányban például a másik Miskolci körzet fideszes jelöltjének, Csöbör Katalinnak segédkezett.

Forrás: HVG