Lezsákék pofátlan lenyúlása

2018. március 20. 13:14

Több százezer forintot fizetett ki Lezsák Sándor egy tanulmányért, amelyben egyszerűen egymás mellé tették a Digitális Jólét Programról készült összes cikket.

Több százezer forintot fizetett ki Lezsák Sándor egy tanulmányért, amelyben egyszerűen egymás mellé tették a Digitális Jólét Programról készült összes cikket, a Digitális-jólét program alkalmazásának lehetőségei a gyakorlatban című tanulmányért – írja az Átlátszó nyomán a hvg.hu. Ennyi pénz egy száz oldalas tanulmányért nem sok, csakhogy a portál szerint a 100 oldalból nagyjából 90 arról szól, hogy a szerző MTI-híreket és a kormany.hu-n megjelent tudósításokat másolt be.

A szerző nem is akarta eltitkolni, hogy nem minden oldal a saját munkája. Már a tanulmány elején közölte, hogy összegyűjtötte az összes cikket és hírt, amely a program honlapján megjelent, ezek közé a cikkek közé ékelve írom meg gondolataimat és javaslataimat sokszor mint egy fajta reakció, vagy mint kiegészítése esetleg értelmezése az adott cikknek.

Ez valóban így is történt: a 100 oldalból körülbelül 90 a cikkek egymás utáni bemásolása - ezek többsége arról szól, hogy a terület felelőse, Deutsch Tamás épp mit mondott a programról -, a saját gondolatok együttvéve sem adnak ki tíz oldalnál többet.

A tanulmánynak nevezett írást Bosnyák Dániel készítette. Ő a Lezsák által vezetett Nemzeti Fórum ifjúsági tagozatának elnökségi tagja.

Forrás: hvg.hu