Macron kinevette Orbán Viktort és kormányát - videó

2018. február 24. 11:44

A magyar miniszterelnök és csapata nem hajlandó részt venni az Európa jövőjéről szóló nemzetközi társadalmi konzultációban.

Emmanuel Macron április 17-én indítja az Európa jövőjéről szóló konzultációt Strasbourgban. A többi országban októberig le kellene futtatni őket, hogy a 2019. májusi EP-választási kampányban már felhasználhassák az eredményeket. 

Franciaországban tavasszal indul az akció, amihez napok alatt csatlakozott a kezdeményezéshez a többi ország, Orbán Viktor és kormánya azonban tegnapig szemérmesen hallgatott. 

Az uniós állam és kormányfők csúcstalálkozóját követő péntek esti brüsszeli sajtótájékoztatón ugyanis kiderült, hogy 26 tagállam megegyezett abban, hogy részt vesz a konzultációban, Magyarország (kormánya) viszont nem hajlandó erre.

„Az egyetlen ország, amelyik nem fog benne részt venni, az Magyarország” – válaszolta újságírói kérdésre. Kis szünetet tartott, majd ironikusan hozzátette: „Ez bizonyára meglepi önöket” – mosolygott Macron, miközben a teremben sokan felnevettek.

Forrás: Facebook