Már a kormányhivatalban is nyomoznak Orbán téli rezsicsökkentése után

2018. április 17. 14:32

A Fővárosi Kormányhivatal fogyasztóvédelmi főosztálya vizsgálatot indított egy lakossági panasz nyomán, amely az Orbán Viktor által beígért „téli” rezsicsökkentés elmaradása miatt íródott.

Orbán Viktor márciusban Facebook-videóben ígérte be az úgynevezett téli rezsicsökkentést. Elvileg a „rendkívüli hideg” miatt járna 12 ezer forintos jóváírás minden magyar gázfogyasztónak, ám a különböző online fórumokon azóta is megy a panaszáradat, hogy az amúgy nettó kampányfogásnak minősülő ígéretből nem lett semmi.

A Sztárklikk most egy Bagon élő nő esetén keresztül konkrétan is be tudja mutatni, hogy a beígért csökkentés sokaknál egyelőre a nagy nemzeti kamu kategóriájába esik. A nő esetét Tóth Bertalan MSZP-s országgyűlési képviselő jelentette be a hatóságnál még március végén.

A bagi nyugdíjas március 21-én több küldeményt kapott a Nemzeti Közművektől. Az egyik borítékban egy szívhez szóló levél volt, amely arról tájékoztatta, hogy jogosult a jóváírásra, sőt ebben arról is értesítette a szolgáltatója, hogy a következő gázszámlája ennek megfelelően 12 ezer forinttal csökken.

A másik boríték pedig a soron következő (márciusi, április és májusi) számláit rejtette, amelyek azonban még csak véletlenül sem tartalmazták a 12 ezer forintos kedvezményt. Az asszony ez után fordult a rezsiügyekben gyakran megszólaló szocialista szakpolitikushoz.

Az esetet Tóth Bertalan MSZP-s országgyűlési képviselő be is jelentette a hatóságnál még március végén, amelyre az V. kerületi székhelyű kormányhivatal fogyasztóvédelemért felelős osztálya április első napjaiban válaszolt. Azt írták a képviselőnek, hogy bejelentésére „a fogyasztóvédelmi hatóság hivatalból közigazgatási hatósági eljárást indított” a nemzeti közműszolgáltató ellen.

Szerző: Nagy András