Matolcsyék miatt nem tudnak aludni az emberek

2017. October. 17. 17:00

Napok óta nem tudnak aludni várbeli lakók, mert az MNB egyik alapítványának épületében felújították és működésbe hozták a műemlék harangtoronyban található órát. A szerkezet minden negyedórában kegyetlenül elüti az időt, még éjszaka is - írja a HVG.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) alá tartozó Pallas Athéné Domus Animae (PADA) Alapítványnak az Úri utcában, de gyakorlatilag a Szentháromság téren található egy felújítás alatt álló műemlék épülete, tetején egy kis harang- és óratoronnyal. Az óra közel hatvan éven át nem működött, pár napja azonban - nyilván a rendbehozása után - váratlanul működtetni kezdték.

"Egyszerűen elviselhetetlen, minden negyed-, illetve félórában jelez, ami nem lenne baj, ha csak napközben működne. De napok óta nem alszunk, mert éjjel is erre ébred az egész ház" - mondta az egyik, névtelenséget kérő lakó. Panaszt tettek, és pár napra el is hallgatott a kongatás. Már kezdtek megnyugodni, újra lehetett aludni.

V. Naszályi Márta, a Párbeszéd Magyarországért önkormányzati képviselője a hozzá forduló lakók kérésére szólt a kerületi aljegyzőnek, aki még pénteken azt ígérte, intézkedni fognak. Hétfőn tájékoztatták arról, hogy múlt héten a torony 72 órás próbaüzeme zajlott, de végleges beüzemelés előtt majd értesíteni fogják a környékbeli lakókat. Ez nem történt meg...

Egy kis ízelítő a videóban:
Forrás: HVG