Meglepő bejelentést tett a Jobbik képviselője

2017. November. 23. 06:42

Nem tudja, a Jobbikra szavaz-e jövőre a Jobbik európai parlamenti képviselője. Morvai Krisztina azt mondja: három éve nincs kapcsolatban Vona Gáborral, de nem a személyes sértettség, hanem az irányváltás bizonytalanította el.

Már nem "metélt farkincázna", mint tette hét éve, időközben ugyanis bölcsebb lett - mondja Morvai Krisztina a Heti Válasznak. A Jobbik EP-képviselője abban azonban nem biztos, hogy az őt jelölő párttal is csak ennyi történt: szerinte Vona Gábor feladja az eredeti jobbikos értékeket, hogy az átmosott agyú és szívű baloldali választóknak udvaroljon.

Morvai hozzáteszi: három éve nincs kapcsolata a párt vezetésével, nem kérték ki a véleményét a béruniós kampánynál sem. "Nőként talán bevallhatom, hogy fáj" - így a politikus, aki ennek ellenére azt mondja, nem hiúsági kérdés van annak hátterében, hogy már nem biztos a Jobbikban. Magát nem tartja árulónak, s szerinte ez a kiállása nem is hűségeskü a Fidesz mellett.

"Nem lennék mondjuk államtitkár egy Fidesz-kormányban. Az tényleg árulás lenne" - mondja Morvai, aki egy alkotmánybírói jelölés elől viszont nem ugrana el. "Amellett lehet tanítani, s az nem is párttisztség."
Forrás: Heti Válasz