Mégsem rúgják ki a veronai busztragédiát átélt gimnázium igazgatóját

2017. július 17. 21:01

Az RTL Klub vasárnap este közölte a hírt, hogy meneszti az oktatási államtitkár a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatóját. Hétfőn délutánra a helyzet gyökeresen megváltozott: Balog Zoltán miniszter utasítására meghosszabbították Tóth Gábor megbízatását legalább egy évvel.

Tóth Gábor az RTL Klub híradójának vasárnap megerősítette a menesztéséről szóló hírt. Mint mondta, egyedül pályázott a posztra, három napja egy emailből tudta meg, hogy az oktatási államtitkár indoklás nélkül elutasította az újbóli pályázatát, pedig rajta kívül nem is volt más jelölt. Az emailt az illetékes tankerületi központtól kapta.

Tóth Gábor azt mondta: 25 éve tanít az intézményben, tíz éve vezeti az iskolát. Szerinte ő és az intézmény közössége is megérdemelt volna annyit, hogy pedagógiai, szakmai érvet hozzanak fel leváltása mellett.

Hétfőn napközben a Magyar Nemzet úgy értesült, hogy Tóth Gábor menesztése miatt a tanárok és a szülői munkaközösség vezetői azonnali gyűlést tartottak, majd elindítottak egy online petíciót, amelyben az igazgatót támogatásukról biztosították, valamint kérték az Emmi felelős döntéshozójának indoklását. A lap szerint a petíciót pár óra alatt már több mint 250-en írták alá.

Ezután pár órával jött a meglepő közlemény az Emmitől, miszerint
miniszteri utasításra legalább egy évvel meghosszabbítják a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatójának megbízatását.
Forrás: Sztárklikk