Menekülteket költöztettek Balatonőszödre, azonnal kitört a pánik

2018. április 17. 08:02

Venezuelai magyar családokat néztek migránsoknak Balatonőszödön. A faluban néhány napja terjedt el az a hír, hogy az egykori kormányüdülőbe bevándorlókat telepítettek. Valójában a Máltai Szeretetszolgálat segítségével érkeztek a magyar felmenőkkel rendelkező családok a Balaton partjára a gazdasági összeomlás szélén álló dél-amerikai országból.

A település egykori kormányüdülője 2016 óta üresen állt, ám néhány napja ismét vendégek jelentek meg. A gazdasági összeomlás szélére sodródott Venezuelában élő magyar diaszpóra tagjai, főleg családok érkeztek - számol be a Hír TV.

A Facebookon pár napja futótűzként kezdett terjedni, hogy migránsok érkeztek Balatonőszödre.

Gyorsan kiderült azonban, hogy álhírről van szó és az egykori kormányüdülőbe valójában magyarok, illetve magyar felmenőkkel rendelkezők érkeztek. Nekik a Máltai Szeretetszolgálat segített otthagyni a nehéz helyzetben lévő dél-amerikai országot.

A Máltai Szeretetszolgálat a Hír TV-t írásban tájékoztatta arról, hogy magyar származásuk alapján választották ki a családokat. Körülbelül 80-an érkeztek Balatonőszödre és egy évig fognak segítséget kapni: oktatási, lakhatási, illetve nyelvtanulási támogatásban részesülnek. Ennek költségeit a magyar állam állja.

Forrás: Hír TV / Sztárklikk