Mindenhol tarolt a kormányközeli Magosz

2017. November. 04. 11:58

A papírforma érvényesült a pénteki agrárkamarai küldöttválasztáson: mind a tizenkilenc megyében a kormányközeli Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) listája nyerte a szavazást, igaz tíz megyében nem is lehetett másra szavazni.

Ellenlábasának, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ) csupán kilenc helyen sikerült listát állítania.

Jakab István, a Magosz elnöke elmondta, a tagok szavazataikkal nemcsak a köztestület felépítéséről és működéséről, hanem az elmúlt öt évben elért eredményekről is döntöttek.

Szerinte, amíg a Magosz egy jól bevált, professzionálisan működő rendszert szeretne tovább vinni, addig a MOSZ a kötelező kamarai tagság eltörlését szerette volna, a forrásokat elvonásáról és létszámcsökkentésről beszélt.

Jakab István úgy vélte, az agrárium is új kihívások előtt áll, új technológiák jönnek, amihez újfajta tudás kell, nemzetközi szinten új hálózatok jönnek létre, és ha ezt a termelői oldal nem veszi figyelembe, akkor nem lesz versenyképes.

Az MSZP és az LMP tegnap a Magosz ellen tiltakozott, amely szerintük rátelepedett a köztestületre, és nem a gazdák, hanem a Fidesz érdekeit képviseli. Az ellenzéki pártok 2018-tól eltörölnék a kötelező agrárkamarai tagságot.
Forrás: Sztárklikk