Miskolcon újraválasztást kér a Jobbik

2018. április 16. 17:30

A Jobbik országszerte vizsgál minden jogi lehetőséget, hogy felderítse a választáson tapasztalt jogsértéseket.

Ennek részeként kiderült, hogy Miskolcon, a Borsod 1-es választókerületben az Országos Egyéni Választókerületi Bizottság a törvényi határidőn túl, április 15-én állapította meg a szavazás végeredményét, amely szerint a Fidesz jelöltje, Csöbör Katalin 127 szavazattal nyert a jobbikos Jakab Péter előtt - írja a 24.hu.

"Mindez azt jelenti, hogy Borsod 1-es választókerületben nem sikerült a szavazást a törvényeknek megfelelően lebonyolítani, ezért a mai napon a Jobbik kezdeményezte a Nemzeti Választási Bizottságnál a választás megismétlését"- írták.

A választási eljárási törvény valóban úgy szól, hogy „az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság a szavazóköri jegyzőkönyvek alapján, legkésőbb a szavazást követő hatodik napon megállapítja a választás egyéni választókerületi eredményét” – ez alapján pedig Miskolcon is szombaton kellett volna megállapítani az eredményt.

Más kérdés, hogy önmagában ez valószínűleg nem ok a választás megismétlésére, még ha az NVB megállapítja is a jogsértés tényét.

Forrás: 24.hu / Sztárklikk