Molnár: mindkét verzió lesújtó képet fest a Fideszről

2018. március 14. 07:36

Molnár Zsolt összehívta a nemzetbiztonsági bizottság ülését Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter Magyar Nemzetben megjelent vagyonkezelési ügye miatt.

Molnár Zsolt az ATV Egyenes beszéd című műsorában elmondta: ma még két verzió lehetséges az ügyben. Az egyik, hogy Kósa Lajosnak fogalma sem volt róla, hogy a bolondját járatják vele. A másik, hogy igazak a hírek, és Kósa Lajost valóban rendelkezett az átlagember fejével felfoghatatlanul nagy, 1300 milliárd forintos összeg felett.

„Mindkét verzió lesújtó képet fest a Fideszről” – jelentette ki Molnár Zsolt. Szerinte az első esetben az évszázad bűncselekményével állunk szemben, aminek komoly nemzetbiztonsági vonatkozása is van. A másodiknál pedig az évszázad bohócával van dolgunk Kósa Lajos személyében.

A beszélgetésből kiderült: a bizottság szocialista elnöke gyakorlatilag nem mérlegelhetett, hiszen a Honvédelmi és Rendészeti bizottság korábbi elnökéről, a magyar kormány egyik hivatalban lévő miniszteréről van szó, valamint nem mellékesen 1300 milliárd forintról, ami így együtt bőven kimeríti a nemzetbiztonsági kockázat fogalomkörét.

A parlament legfontosabb ellenőrző testületének mindenesetre valódi információkhoz kell jutnia, ezért ha a fideszesek megint távolmaradással szabotálják a bizottság működését, akkor Molnár írásban fog tájékoztatást kérni a nyomozó hatóságoktól és a biztonsági szervektől.

Szerző: Nagy András