Nagyot fordult a világ, mintha kicserélték volna Lázár Jánost

2018. május 17. 07:00

Mártélyon kapta el a 444.hu videós stábja Lázár János leköszönő kancelláriaminisztert, aki a Fidesztől szokatlan jókedéllyel és hosszan nyilatkozott őt kérdező ellenzéki médiumnak. Azt is elmondta, miért nincs rajta a fideszes csoportképen, ahogy azt is, hogy ez az utolsó nyilatkozata a kormány ügyeiről.

Miközben egyre kevésbé állnak szóba a kormánypárt politikusai a velük kritikus sajtóval, Lázár János most jókedéllyel nyilatkozott a 444-nek.

 Lázár János azt mondta,

kifejezetten jó a személyes viszonya Orbán Viktorral, és tagadta, hogy személyes konfliktusuk vezetett volna oda, hogy nem kapott posztot a most alakuló kormányban.

Hangsúlyozta, hogy most is a Fidesz parlamenti képviselője, noha valóban véget ért miniszteri megbízatása, ebben a kormányban nem kapott ilyen szerepet. De ezt nem bánja, mert eddig végzett munkáját kerek egésznek tekinti, és ezt a fejezetet lezártnak tartja. Visszavonult választókerületébe és örül, hogy több ideje és energiája jut az itteni ügyekre és emberekre.

Lázár szerint egészen egyszerűen azért nem látható az országgyűlés hivatalos Fidesz-frakciófotóján,

mert elaludt, és nem ért oda a fotózásra.

Kétszáz kilométert nem mindig sikerül gond nélkül leküzdenem - mondja Lázár, hiszen a volt miniszter soha sem költözött Budapestre. Azt állítja, a 2010-es fotón sem volt rajta, de arra később ráretusálták. Érdekességként azt is hozzátette Lázár, hogy eddig kormányzati pályafutása során összesen kétszer aludt el, ebből ez volt az egyik ilyen alkalom, a másik a 2014-es eskütétel volt, de arra az alkalomra végül mégis szerencsésen befutott.

Lázár János azt mondja, ő halálosan komolyan veszi azt, hogy 2030-ra Magyarországnak meg kell céloznia, hogy elérje az unió országainak felső harmadát. Szerinte évszázadok óta kérdés, hogy Magyarországnak van-e esélye Európa fejlettebb felébe tartozni, most el fog dőlni, hogy sikerül-e nekünk valaha is megugrani ezt. Ambíciózusnak nevezte a célkitűzést, de szerinte Orbán Viktor alkalmas lehet a feladatra.

Arra a kérdésre, hogy egyetért-e azzal, hogy a Fidesz elengedte az értelmiség kezét azt mondta, hogy

a politikát értelmiségi műfajnak tartja, de kihalófélben van ezen nézőpont képviseletével.

Lázár János külön értékelte, hogy Mártélyon kereste fel a 444.hu, és azt mondta, hogy ezért nyilatkozik nekik, valamint a korábbi jó közös munkakapcsolatra való tekintettel. De azt is hozzátette, hogy ez lesz az utolsó ilyen alkalom, nem szeretne a jövőben a kormány munkájáról nyilatkozni, hiszen már nem a kormány tagja.

Forrás: 444.hu / hvg.hu