Ne verjé újságírót, mert rohadtul ráfázol

2017. October. 17. 16:06

Az újságírókat csak óvatosan érdemes megverni, mert nagyon szívósak, összezárnak és ráadásul elég genyák tudnak lenni. Ami azt jelenti, hogy ha újságírót bántasz, akkor tuti, hogy a bőröd alá is benéznek és addig nyomoznak, amíg minden piszkos ügyedet ki nem teregetik. Így történt a KFC-s verekedés után is.

Ez az ostoba biztonsági őr fel sem fogta, hogy mekkora kárt okoz a hősködésével: elveszítette a munkáját, a KFC-nek feltételezhetően komoly forgalomkiesést sikerült indukálnia, de ami a nagyobbik baj, hogy az incidenst követően ezek a genya újságírók máris szétcincálták magát a biztonsági céget is.

Mivel az őr az RC. Security logójával ellátott pólóban volt, az azonosító kártyáján a Genertest Magyarország Kft. neve szerepelt, így a 24.hu munkatársai máris megkapargatták egy kicsit a két céget...

Az RC. Security az őrzésvédelmi piac egyik meghatározó szereplője, referencialistája alapján nagy építőcégeknek és kereskedelmi hálózatoknak is dolgozik. Ezen a piacon ugyanakkor nem ritka, hogy a nagyobb cégek alvállalkozóknak szervezik ki a munkát, így kerülhetett képbe a Genertest Magyarország Kft. A cég a NAV nyilvántartása alapján egy nagyobb vállalkozásnak számít, 314 alkalmazottja van. Ehhez képest:

- az Opten cégnyilvántartása alapján még nem adták le a 2016-os mérlegüket, pedig erre a törvény kötelezi minden céget;

- a cég 2015-ös forgalma nem érte el a 4 millió forintot, ami azért furcsa, mert ennyi pénzből lehetetlen 314 alkalmazott bérét kigazdálkodni.

- A cég székhelynek egy olyan zuglói címet adott meg, ahova több száz másik vállalkozás is be van jelentve, ami azt jelenti, hogy a több száz embert foglalkoztató kft.-nek nincsen saját központja.

- Ráadásul a korábbi tulajokat cégbírósági döntéssel eltiltották a cégvezetéstől, és a NAV-nak kétszer is végrehajtást kellett elrendelnie.

Ezek után feltehetően lesz miért magyarázkodnia a biztonsági cégnek is...
Szerző: Jász