Németh Lojzi Orbánt hallgatva majdnem elájult a gyönyörtől

2018. március 21. 08:48

A március 15-i felvonulás legfontosabb üzenete a nyugati sajtónak az volt, amikor Orbán Viktor beszédében azt mondta, a választás után erkölcsi, politikai és jogi elégtételt fognak venni - mondta Németh Alajos az ECHO TV Civil kör című műsorában. A rockzenész szerint elképesztő, hogy miután ez a mondat elhangzott, a baloldali sajtó csak azon lovagolt, hogy Fidesz leszámol az ellenséggel.

A médiumok fel sem fogták, hogy mi történik, hogy a választás 24. órájának utolsó percében járunk és „nincs pótvizsga” – mondta a rockzenész utalva Orbán Viktor, ahogy fogalmazott, legszebb mondatára. Németh Alajos szerint még mindig az a probléma, hogy az emberek nem veszik elég komolyan a helyzetet, azt hogy ha „egyszer elvétettük, pótvizsga nincs”.

Pesty László szerint a jobboldali sajtó hibája, hogy nem fejti ki Orbán Viktor gondolatát. Emiatt az emberek fejében csak az marad meg, amit Gyurcsány és Vona mondott ezzel kapcsolatban, hogy Orbán Viktor megfenyegette a nemzetet.

Miközben az az elégtétel, amiről Orbán Viktor beszélt, erkölcsi értelemben azt jelenti, hogy akik hazudtak a választási kampányban a baloldal részéről, azokról legyen kimondva, hogy hazudtak. A politikai elégtétel azt jelenti, hogy elveszítik a választást, és kisebbségbe kerülnek a parlamentben. A jogi elégtétel pedig azt jelenti, hogy azokat akik rágalmaztak, loptak, csaltak hazudtak, azokat a rendőrség, az ügyészség, a független bíróság felelősségre vonja – fejtette ki a Pesty Fekete Doboz főszerkesztője.

A teljes adás ITT tekinthető meg.

Forrás: Magyar Idők / Sztárklikk