Németh Szilárd tényleg egy zseni, most az alkotmányt fogja módosítani

2018. június 19. 10:54

Szájer József mellett Németh Szilárd honvédelmi államtitkár is segíti majd az ősszel induló egy-másfél éves alkotmányrevíziót, melynek során Orbán Viktor szerint meg kell vizsgálni a módosítandó "réseket" az Alaptörvényben.

Egy alkotmányozó testület felállítását jelentette be Orbán Viktor múlt kedden. A miniszterelnök által bejelentett csapat segíti majd az alkotmány egy-másfél éves revízióját, nekik kell megtalálni azokat a "réseket", amikről Orbán Viktor korábban beszélt.

Az alkotmányrevízió koordinálását Trócsányi László igazságügyminiszter végzi, de újra Szájer József EP-képviselő segítségét kérte Orbán Viktor.

Szájeren kívül Németh Szilárdnak, a Fidesz alelnökének is szerepe lesz az ősszel induló alkotmányrevízióban – írja az atv.hu. Ő nem alkotmányjogász, ezért mint honvédelmi államtitkár tudja segíteni a tekintélyes alkotmányjogászok tanácsadó testületét. Nem mindig csak alkotmányjogászokra van szükség egy alkotmányos kérdés megítélésében - mondták munkatársunknak a kormányoldalon.

Forrás: atv.hu / Sztárklikk