Németh Szilárd vesztésre áll

2018. február 18. 15:45

A legfrissebb mérések szerint, a budapesti 17-es, azaz a csepeli-soroksári választókörzetben  a Fidesszel elégedetlen emberek vannak többségben, azonban az április 8-án kinyomott szavazólapokon húsznál is több név lesz Németh Szilárd rubrikája mellett.

A körzetben a rezsibiztost ismertsége magasnak mondható, viszont a kutatások azt mutatják, hogy ez finoman szólva sem párosul az emberek szimpátiájával. Így, ha 2018-ban is összejön a 2014-eshez hasonló baloldali összefogás, ezt a körzetet simán viheti az ellenzék.

Csakhogy egyelőre úgy fest a helyzet, hogy a legutóbb győztes Szabó Szabolcs és a pártja nem fogadja el a többi baloldali párt jelölését, ő kizárólag az Együtt jelöltjeként kíván indulni.

Ugyanakkor a szocialisták által indított Bangóné Borbély Ildikótól úgy tudjuk, hogy bármikor kész visszalépni Szabó javára, akinek ehhez csak azt kell tennie, amit négy éve: elfogadni az ellenzéki pártok jelölését. Ehhez természetesen Szabó Szabolcsnak nem kell az Együttből kilépnie.

Bangóné azt mondta: sajnálnánk, ha az Együtt külön akarna tenni a kormányváltásért. Már tavaly felajánlottuk Szabolcsnak, hogy legyen ugyanúgy az ellenzéki pártok közös jelöltje, mint 2014-ben. Ezt ő eddig nem fogadta el, de hétfőig, tehát az ajánlásgyűjtés kezdőnapjáig készek vagyunk visszalépni a javára, ha úgy van, még az ajánlóíveket sem vesszük fel.

Tehát az Együttnek komoly felelőssége van abban, hogy az ellenzéki pártok közös erővel le tudják-e birkózni az egyik legostobább és legagresszívabb fideszes jelöltet vagy hagyják, hogy az elkövetkezendő időszakban az egyéni választókörzet sikerére hivatkozva folytassa vérlázító ámokfutását.

Forrás: Sztárklikk