Nincs szükség a menekültpárti tolmácsokra

2017. August. 12. 12:15

A Magyar Idők arról értesült, hogy megbízhatatlannak tartják, ezért nem alkalmazzák a Debreceni Törvényszéken tolmácsként a Migration Aid International társigazgatóját, Aida El-Seaghit.

Az arab származású nő ugyanakkor dolgozik a rendőrségnek, valamint a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalnak is, amely a migránsok támogatása miatt tíz tolmácstól vált meg tavaly. El-Seaghit egyébként 2015-ben az év önkéntese volt.

El-Seaghi 2016-ban jelentkezett a Debreceni Törvényszéken, ám foglalkoztatását nem javasolták, mivel "komoly kétségek" vetődtek fel azzal kapcsolatban, hogy képes lesz-e feladatát pártatlanul ellátni, hiszen a szervezet, amelynek tisztségviselője, nem tesz határozott különbséget gazdasági bevándorlók és menekültek között.

Aida El-Seaghi egyébként a ­migrációs válság 2015-ös begyűrűzésekor vált ismertté, abban az évben megkapta az év önkéntese díjat is. Hivatalos méltatása szerint "80 napon át - több mint 400 órában - minden szabadidejét és szabadságát feláldozva segítette a Magyarországra, s azon belül a debreceni vasútállomásra érkező, valamint a helyi menekülttáborban tartózkodó menekülteket.
Forrás: magyaridok.hu