Orbán egy korrupt disznó, de mégis imádják

2018. January. 18. 15:54

Kevesen kételkednek ma már abban, hogy a kormánypártnak "tisztázatlan pénzügyei" vannak, írja a csütörtökön megjelent HVG-ben Hann Endre, a Medián ügyvezető igazgatója.

2017 novemberére számottevően nőtt - 31-ről 39 százalékra - azok aránya, akik nemcsak "elképzelhetőnek", de "nagyon valószínűnek" tartják, hogy az oligarchaként számon tartott nagyvállalkozók valójában Orbán strómanjai - írja a HVG. A kérdésre, hogy "elképzelhetőnek tartja, hogy olyan nagyvállalkozók, mint Garancsi István, Mészáros Lőrinc vagy Andy Vajna, valójában Orbán Viktor strómanjai?" a Fidesz-szavazók 13 százaléka mondta, hogy nagyon valószínű, 51 százalékuk meg azt, hogy elképzelhető.

A Jobbik-szavazóknál ez az arány úgy néz ki, hogy 72 százalék szerint nagyon valószínű, 28 százalék szerint elképzelhető. A Jobbik nélküli ellenzék 65 százaléka szerint nagyon valószínű a strómanok jelenléte Orbán körül, 29 százalék szerint elképzelhető.

A válaszadók a rendszert leginkább (25 százaléknyian) a polgári demokráciával írják le, 20 százalék szerint maffiaállam, 15 százalék szerint diktatúra. 11 százalék mond tekintélyuralmi rendszert, 10 százalék azt mondja, Nemzeti Együttműködés Rendszere. 100-ból 8 megkérdezett szerint illiberális demokrácia, 2 szerint fasisztoid rendszer, a maradék 9 nem tudja.
Forrás: HVG