Orbán hülyítése ellenére a migránsok nem akarnak Magyarországra jönni

2018. április 19. 07:29

„A migránsok nem akarnak Magyarországra menni” - ezt mondta a Hír Televíziónak egy francia politikai elemző, aki a francia szélsőjobb politikájához hasonlította az Orbán-kormány üzeneteit. Az Európai Parlamentben pedig ismét a magyar kormány volt a negatív példa, az ENSZ-ellenes magatartása miatt.

A francia köztársasági elnök azokat az illiberális rendszereket bírálta kedden az Európai Parlamentben, ahová Magyarországot is sorolni szokták. Nem sokkal később ismét az Orbán-kormány volt a negatív példa. A képviselők az ENSZ menekültügyi és migrációs egyezményéről vitáztak, amelynek kapcsán Magyarország miatt nincs közös uniós álláspont.

– Sajnálatosnak tartom, hogy az egyik tagállamunk olyan álláspontot foglal el ez ügyben, ami nem felel meg a 27 másik tagállam álláspontjának. A közös munka, az önök hozzájárulása, az Európai Parlament erőfeszítései elengedhetetlen ez ügyben. Ez az emberiesség tesztje – mondta a Hír TV-nek Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság belügyi és migrációs biztosa (képünkön).

A biztos hozzátette, hogy a migráció biztonságos, rendezett és törvényes módjait kell támogatni, visszaszorítva az illegális bevándorlást. Egy francia elemző szerint az Orbán-kormány érvelése nagyban hasonlít a francia szélsőjobboldali Marine Le Pen üzeneteire. A szakértő szerint a magyarországi kampányban látható kormányzati óriásplakátok gyűlöletkeltőek és hazugok voltak.

– Minden tiszteletem Magyarországé, nagyon szeretem az önök országát. De soha nem lesznek bevándorlóország, mert a migránsok nem akarnak Magyarországra menni, ők Németországba, az Egyesült Királyságba, Franciaországba akarnak menni, de nem Magyarországra. Másrészt igen, Franciaországban sok migráns van, mert mi gyarmattartó nagyhatalom voltunk, és ez egy jó dolog a gazdaságnak, a társadalomnak, vagy a sportnak. De természetesen van belőle probléma is, de a francia nép szembenéz ezekkel a gondokkal, ezek szociális problémák, de ez nem jelenti azt, hogy a franciák többsége nem akar migránst. És persze azt is tudni kell, hogy ezeknek a migránsoknak jó része már Franciaországban született, velük élünk most és ez így lesz a jövőben is – fogalmazott Yves Bertoncini, a YB2i Consulting alapító elnöke.

Forrás: Hír TV