Orbán most megmutathatja, hogy mennyire tökös legény

2018. January. 23. 08:15

Jövő kedden, vagyis január 30-án tarthatják meg az Országgyűlés rendkívüli ülését - értesült a Magyar Nemzet. Kövér László házelnök kénytelen volt összehívni a parlamentet, miután a Jobbik kezdeményezésére szinte a teljes ellenzék aláírásával támogatta a soron kívüli ülést. Információink szerint a parlamenti napot előkészítő házbizottság szerdán fog tanácskozni, akkor derülhet ki a végleges napirend is.

Az ellenzék elsődleges célja magyarázatot követelni a kormánytól arra: hogyan lehet, hogy elköltöttek az elmúlt három évben 22 milliárd forintot bevándorlásellenes propagandára, eközben pedig "titokban" 2300 külföldit fogadtak be, vagyis ennyien kaptak Magyarországon oltalmazotti státust. A Jobbik azt szeretné, ha az ügy hátterét személyesen Orbán Viktor miniszterelnöktől hallhatnák - írja a Magyar Nemzet.

Az továbbra is kérdéses, hogy a kormányfő elmegy-e a rendkívüli ülésre és felszólal-e napirend előtt, vállalva ezzel, hogy az ellenzéki frakciók egy-egy képviselője szemtől szemben reagálhat az általa elmondottakra, és kérdéseket is tehet fel. Az is kérdéses, hogy Orbán Viktor mellett a Fidesz és a KDNP képviselői részt vesznek-e az ülésen, hiszen a legutóbbi ellenzéki kezdeményezésű parlamenti napra nem mentek el. Márpedig ha a kormánypárti politikusok hiányoznak, az azt jelenti, hogy a napirend előtti felszólalásokat követően már a napirendet sem tudják elfogadni, vagyis az ülés kevesebb mint egy óra alatt véget is ér.
Forrás: Magyar Nemzet