Orbán Viktor bajban van, egyre több zsoldos bukkan elő

2018. április 16. 08:50

Három és fél nap alatt már csaknem hétezren írták alá azt a petíciót, amelyben azt követelik, hogy a Figyelő vegye fel őket a Soros György állítólagos zsoldosairól készített listára – írja a 168 Óra.

Orbán Viktor miniszterelnök még az április 8-i parlamenti választásokat felvezető kampányban dobta be a köztudatba, hogy Soros Györgynek körülbelül kétezer zsoldosa dolgozik Magyarországon az Orbán-kormány érdekei ellen, a kabinetje viszont név szerint nyilvántartja őket.

Bár az információ az alapja egy összevágott hangfelvétel, amelyen az amerikai magyar milliárdos pénzügyi alapjának a korábbi vezetője azt mondja, hogy a Soros-féle alapítványoknak világszerte kétezer munkatársuk lehet, ez az Orbán-kormányhoz közeli sajtót nem zavarja túlságosan, következetesen hazudva kétezer magyarországi zsoldosról számolnak be – emeli ki a 168 Óra.

Így tett a Schmidt Mária tulajdonába tartozó Figyelő is, amely az eheti számában közölt egy hevenyészett listát magyarországi civil szervezetek munkatársairól és egyetemi oktatókról. Ezen a listán halottak is szerepelnek a kommunizmus legsötétebb óráit idéző húzásért a Figyelőt elítélte az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége az ELTE ÁJK Alkotmányjogi Tanszéje és a Professzoro Batthyány Köre iskaján felháborodásában pedig Koren Miklós közgazdász útnak indított egy petíciót, amelyet azok írhatnak alá, akik szeretnének szerepelni a névsorban. Ezt a petíciót vasárnap este negyed tizenegyig 6921-en szignálták. 

Forrás: 168 Óra