Orbánék felzabálnak mindent

2018. május 18. 11:24

Alig van az életünknek olyan területe, ahol nem az Orbán Viktor strómanjaként emlegetett Mészáros Lőrincbe botlanánk.

A „strómanvád” abból fakad, hogy számunkra, mint egyszerű halandók számára teljességgel hihetetlennek tűnik, hogy egy Fejér megyei falu egykori gázszerelője, aki nem mellesleg a miniszterelnök barátja, önmaga szorgalmából tud az ország egyik leggazdagabb emberévé válni, miközben akkora vagyonra tesz szert, hogy annak nagyságát ő maga sem tudja.

Nem véletlen, hogy ma már ott tartunk, bármerre nézünk, lépünk, előbb-utóbb, de inkább előbb Mészárosba ütközünk.

A HVG készített egy összeállítást azokról a termékekről, amelyekről talán nem is gondolnánk, Mészáros Lőrinc cégbirodalmának terméke.

A Mátrai Erőmű az ország második legfontosabb energiaforrása a paksi erőmű után, a Hunguest Hotels szállodáiban 1,4 millió vendégéjszakát töltöttek el tavaly, a Balatontourist kempingjeiben pedig 655 ezret. A Vivienvíz évi 6 millió másfél literes ásványvizet palackoz, az MKB Bank 190 ezer ügyféllel áll kapcsolatban. A Mediaworks vidéki lapjai pedig a választópolgárok 43 százalékához eljutnak.

Mészárosnak lesz saját sportszermárkája is, a 2rule nevet már levédették, ahogy a piros-feketében vagy piros-fehér-zöldben repülő turulos logót is. A Mészáros-birodalomhoz került két tokaji borászat, a leköszönő felcsúti polgármester gyerekei pedig ajtó- és ablakgyártót vettek.

A HVG megjegyzi, hogy aki csak enni szeretne, az is találkozhat Mészárosék termékeivel: az Újházi Tyúk Kft. 200 ezer tyúkja az ország minden egyes lakosát évente átlagosan hat tojással ajándékozza meg

Szerző: Márkus