Origo: Simicska mindenét eladja és Amerikába költözik

2017. September. 22. 10:39

Egy amerikai közvetítővel tárgyalt teljes médiabirodalma eladásáról Simicska Lajos unokaöccse, Nagy Ajtony Csaba ügyvéd - írja az Origo.

A lap hozzáteszi: Simicska médiumai óriási, többmilliárdos veszteséggel működnek. Az idei finanszírozási hiány eléri a 3 milliárd forintot. A Hír TV, a Lánchíd Rádió, az Index és a Magyar Nemzet szinte biztos, hogy a választások után már nem Simicskáé lesz, ő maga is Amerikába készül távozni.

A portál egyesével végigveszi a médiumok nézettségét, olvasottságát:

A Nemzet most 14 812 darabos eladást tud felmutatni, amely három hónap leforgása alatt 6,5 százalékos esést jelent. Sokkal ijesztőbb, ha éves alapon vetjük össze az értékesítési adatokat, abból ugyanis kiderül, hogy tavaly júniushoz képest az idei nyárra a Magyar Nemzet elvesztette az olvasótáborának 15 százalékát.

A Heti Válasz sincs jobb bőrben, a hetilapból jelenleg 10 932 darabot adnak el, amely negyedéves összehasonlításban 3,4 százalékos, éves alapon pedig 12 százalékos bukás.

A Hír TV az egyik legköltségesebb a médiabirodalomban. Egyik fő műsorát, az Egyenesent, médiapiaci számítások szerint fele annyian nézik, mint az ugyanabban az időben látható politikai műsort az ATV-n. Kálmán Olga műsorának nagyjából 60 ezer nézője van - írja az Origo.
Forrás: Origo / Sztárklikk