Oroszul tanulnak a paksi rendőrök

2017. December. 13. 11:10

Dr. Kuti István rendőr ezredes, városi kapitány szerint a paksi bővítésre való felkészülésből a rendőrség sem maradhat ki.

- Kínos lenne, ha meg sem tudnánk szólalni - fogalmazott a kapitány a Paks-Press Hírügynökségnek. Többnyire a vezetői állomány tagjai, a bűnügyi, az igazgatás-rendészeti munkatársak és mint például maga Kuti István is - összesen mintegy harminc ember vesz részt jelenleg az oktatásban.

A járőrök minimális képzése a jövő évtől kezdődik el - folytatta a kapitány. A rendőr-szakmai, alapvető kifejezéseket, mint minimumot kértük, tanulják meg, hiszen másképpen még majd szólni, vagy felszólítani sem tudnak. Szükségünk lesz például a napszaknak megfelelő köszönésre, a kapcsolatfelvétel és kapcsolattartás nyelvi kifejezéseire is.

Kuti István szerint szüksége lesz a rendőrségnek bővítés okán legalább 10 - 15 százalékos állomány-fejlesztésre, ha több lenne a gond, a készenléti rendőrség is itt van a városban, ha szükséges - mondta.

Elsősorban a közterületen elkövetett közlekedési szabálysértések, jogsértések, garázdaság fordulhat elő, a város déli része lesz az érzékeny terület.
Forrás: Paks-Press